Today.ua

Обов'язковий техогляд в Україні з 2022 року: в Мінінфраструктури розкрили деталі

У 2022 році в Україні планують відродити обов'язковий техогляд легкових автомобілів. Чиновники з Міністерства інфраструктури стверджують, що обов'язковий техогляд для транспортних засобів займе від 30 до 65 хвилин, повідомляє APnews.

Зокрема, на техогляд причепів буде йти 35-40 хвилин, легкових автомобілів - до 45 хвилин, вантажівок - до 65 хвилин, а автобусів - 50-65 хвилин.

Автори законопроекту стверджують, що обов'язковий техогляд автомобілів буде максимально прозорий. Тобто ризик корупції і шахрайських схем зведуть до мінімуму. Процес проведення техогляду буде реєструватися на фото і відео. Крім того, передбачається додатковий контроль за техоглядом.

Техогляд потрібно буде проходити кожні два роки (крім авто у віці до чотирьох років). Штраф за несвоєчасний техогляд складе 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Законопроект передбачає проведення придорожньої технічної перевірки автомобілів. Для її проведення право зупиняти автомобілі пропонується дати посадовим особам центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань безпеки на наземному транспорті.

Раніше стало відомо, що поліція отримала 30 автомобілів-техстанций Renault Master, обладнаних для проведення "мобільного техогляду" прямо на дорозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ