Today.ua

Так робити не можна: 4 шкідливих «лайфхака» по економії палива

У Мережі гуляє безліч порад, як автомобілістам заощадити на паливі. Деякі «рекомендації» насправді можуть тільки нашкодити. Експерти журналу «За кермом» назвали найшкідливіші поради щодо економії палива.

Аксесуари або присадки

Багато водіїв упевнені, що деякі аксесуари і присадки можуть значно знизити витрату палива. Насправді якщо економія і є, то дуже невелика. Вартість аксесуарів або присадок дорожча.

Спойлери і антикрила

Часто водії встановлюють додаткові елементи, що змінюють аеродинамічні характеристики машини. У цього є суттєвий недолік - підвищена витрата палива. Тому якщо хочете економити, то забудьте про такі елементи.

Кондиціонер і відкриті вікна

Доведено, що якщо їздити з відкритими вікнами, то витрата палива автомобіля може збільшитися до 20%. Також витрата палива збільшується з включеним кондиціонером. Правда, в цьому випадку «всього» відсотків на десять.

Їхати в «повітряному мішку» вантажівки, яка йде попереду

Деякі водії говорять, що можна знизити витрату палива, якщо їхати в «повітряному мішку» вантажівки, яка йде попереду. Теоретично це можливо, але на практиці значно збільшується ризик ДТП. До того ж може пошкодитися лакофарбове покриття вашого автомобіля.

Раніше експерти розповіли, як просто і ефективно перевірити двигун при покупці б/в автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ