Today.ua

Сюрприз у баку: виявили нову бактерію, яка харчується паливом

Іспанські вчені з Institute of Integrative Biology виявили у паливі нову бактерію. Біологи стверджують, що вона харчується паливом.

Якщо при заправці автомобіля ви трохи проллєте паливо, то в принципі нічого поганого не станеться. Однак, якщо відбудеться розлив нафти, палива з танкера або з нафтопереробного заводу, то шкода природі буде великою. Із забрудненням навколишнього середовища можна боротися кількома методами, у тому числі за допомогою грибків та бактерій, які розщеплюють мастило та паливо.

Ось чому іспанські вчені вирішили дізнатися, які бактерії містяться у паливному баку звичайних автомобілів. Вони вийшли на парковку біля інституту та взяли зразки палива з-під кришок паливних баків автомобілів.

У зразках палива вчені виявили раніше не відому бактерію. Вона виживає у висококонцентрованих зразках палива. І вона руйнує паливо за деякий час.

Вчені стверджують, що дуже мала ймовірність того, що такі бактерії можуть вплинути на паливо в баку, оскільки воно дуже швидко витрачається. Однак, наприклад, це може статися влітку на АЗС або у резервуарах, де зберігають дизельне паливо.

Раніше ми розповіли, що робити, якщо у бензиновий автомобіль залили дизельне паливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ