Today.ua

Стало відомо, коли в Україні стабілізується ситуація з бензином

Ситуація з бензином в Україні стабілізується приблизно через два місяці. Таку заяву зробив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він наголосив, що в Україні вже стабілізувалася ситуація з дизельним паливом та автогазом. Приблизно через 1-2 місяці це станеться і з бензином.

Нагадаємо, дефіцит палива в Україні утворився після повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ. Раніше основну частину палива ввозили з Росії та Білорусі, а тепер – із Європи. Ситуація з паливом погіршилася наприкінці квітня, коли російські окупанти посилили обстріл нафтобаз, НПЗ та залізничної інфраструктури.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поступово виходить із паливної кризи. Постачання бензину, дизельного палива та автогазу збільшуються. Так, якщо у травні 2022 року до нашої країни ввезли 300 000 палива, то у червні – у 2 рази більше.

Збільшення постачання призвело до зниження цін. Наприклад, знизилася вартість дизельного палива та автогазу. А ось із бензином ситуація інша, тому що в Європі його теж не дуже багато.

Раніше ми розповіли скільки бензину можуть купити українці на середню зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ