Today.ua

Коштує $5700: Geely представила електромобіль Panda Mini EV

Китайська компанія Geely офіційно представила субкомпактний електромобіль Panda Mini EV, який коштуватиме лише 5700 доларів. Його продажі в Китаї розпочнуться у 2023 році.

Довжина Panda Mini EV становить 3065 мм, ширина – 1522, висота – 1600 (1610) мм, а колісна база – 2015 мм. Geely стверджує, що в нього міститься чотири дорослі людини.

Panda Mini EV отримав досить привабливий дизайн. При створенні цього автомобіля явно брали приклад із панд – бамбукових ведмедів, які мешкають у Китаї. Так, задні ліхтарі виглядають як два великі миготливі очі панди. Загалом цей електромобіль розрахований на молодих покупців. До речі, це перший електрокар у своєму сегменті із великим панорамним люком.

Якою електричною силовою установкою оснащується Panda Mini EV - ще не відомо. Також поки що компанія Geely офіційно не повідомила, який у нього запас ходу. Передбачається, що він оснащується електромотором на 30 кВт і літій-залізо-фосфатною батареєю. За чутками, запас ходу складає 150 км. На наш погляд, для такого електрокара це нормальний запас ходу. Вистачить молоді для поїздок містом.

Продаж Panda Mini EV в Китаї розпочнеться в 2023 році. У стандартній комплектації він коштуватиме 5 700 доларів, а в топової комплектації - 7 200 доларів.

Раніше стало відомо, що позашляховик Ford Bronco у 2029 році стане електромобілем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ