Today.ua

Стали відомі подробиці про Hyundai Kona нового покоління

Компанія Hyundai повністю розсекретила дизайн Hyundai Kona нового покоління, а також розповіла про технічні можливості цієї новинки. У продажу нова Kona з'явиться вже найближчим часом.

Відразу скажемо, що Hyundai Kona другого покоління більше ніж модель першого покоління. Так, його довжина збільшилася на 145 мм – до 4350 мм. Колісна база збільшилась на 60 мм – до 2660 мм. В результаті в салоні цього компактного кросовера стало просторіше. Об'єм вантажного відсіку при складених задніх сидіннях – 723 літри. У версії з електричною силовою установкою приблизно такі самі розміри.

Зовні нова Kona також помітно відрізняється від моделі першого покоління. Цей кросовер став сучаснішим.

Під капотом знаходиться атмосферний 2,0 л бензиновий двигун потужністю 147 к.с. і 180 Нм крутного моменту, який працює разом із варіатором. У лінійці двигунів також є 1,6 л мотор з турбонаддувом потужністю 195 к.с. і 265 Нм крутного моменту, який працює разом із 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Версія з гібридною силовою установкою оснащується 1,6 л двигуном та електромотором. Їхня загальна потужність досягає 139 к.с. і 265 Нм крутного моменту. Коробка передач – 6-ступінчаста автоматична з подвійним зчепленням.

У салоні у нової Kona є два 12,3-дюймові сенсорні дисплеї. Однак, незважаючи на це, використовується багато фізичних кнопок на центральній консолі для швидкого доступу водія до функцій, що часто використовуються.

Hyundai планує почати продавати Hyundai Kona другого покоління у 2023 році. Скільки коштуватиме такий кросовер – ще не відомо. Нову електричну версію Kona офіційно представлять у березні поточного року.

Наразі Hyundai Kona в Україні у стандартній комплектації Express коштує від 882 400 гривень. Вона оснащується 1,0 л бензиновим двигуном потужністю 120 к.с., який працює разом із 6-ступінчастою механічною коробкою передач. Версія з 1,6 л бензиновим двигуном потужністю 198 к.с. коштує від 978 800 гривень.

Що ж до Hyundai Kona Electric, то цей електромобіль в Україні зараз коштує від 1 315 700 гривень – у стандартній версії із запасом ходу 305 км. Є також топова версія із запасом ходу 484 км.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Hyundai створив новий бюджетний мінівен Hyundai Stargazer. У базовій комплектації він коштуватиме від 17 100 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ