Today.ua

ЗАЗ випускатиме новий бюджетний хетчбек: перші подробиці

Стали відомі перші подробиці про нову модель, яку у 2026 році може випустити Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ). Йдеться про новий хетчбек, який замінить Lada XRay, повідомляє Drom із посиланням на інсайдерську інформацію.

У повідомленні йдеться про те, що наступника XRay побудують на спрощеній платформі CMF B-LS, на якій створять також Lada Niva Legend нового покоління. Тобто фактично йдеться про спрощену міську версію бюджетного позашляховика.

Це буде абсолютно новий автомобіль, тому ми не здивуємося, якщо він змінить назву. Покупцям його запропонують як з переднім, так і з повним приводом.

На даний момент більше немає жодної інформації про цю новинку. Відомо лише, що її серійне виробництво має розпочатися наприкінці 2025 року або у першій половині 2026 року. Це означає, що в Україні вона може з'явитись у другій половині 2026 року.

Нагадаємо, що в Україні Lada XRay випускає Запорізький автомобілебудівний завод (з російських машинокомплектів). У Запоріжжі зараз випускають практично все сімейство Lada, крім класичної Lada Niva Legend. При цьому керівництво ЗАЗ планує збільшити виробництво легкових автомобілів на 10 тисяч щорічно.

В Україні зараз Lada XRay у базовій комплектації коштує від 309 817 гривень. Під капотом знаходиться 1,6 л бензиновий двигун потужністю 106 к.с., який працює разом з 5-ступінчастою механічною коробкою передач.

Раніше повідомлялося, що ЗАЗ може до 2024 року випустити чотири абсолютно нові моделі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ