Today.ua

Стало відомо, навіщо в Україні скасували безкоштовне розмитнення автомобілів

В Україні безкоштовне розмитнення автомобілів на іноземних номерах скасували для того, щоб отримати гроші на боротьбу з російськими окупантами, а також на будівництво доріг та мостів. Таку заяву зробив народний депутат Роберт Горват.

Він зазначив, що ті українці, які хотіли купити та безкоштовно розмитнити автомобілі на іноземних номерах, вже зробили це. На покупку та безкоштовне розмитнення авто вони мали 3 місяці.

"Держава не може вічно займатися благодійністю", - наголосив народний обранець.

Горват заявив, що кошти, отримані від розмитнення автомобілів, спрямують на відновлення та будівництво доріг та мостів, оскільки багато з них зруйновано внаслідок злочинних дій російських окупантів. Крім того, гроші стануть у нагоді державному бюджету, тим більше, що триває війна з російськими окупантами.

Нагадаємо, в Україні безкоштовне розмитнення євроблях запровадили на початку квітня. Очікувалося, що ця пільга діятиме до кінця воєнного стану. Проте, у червні Кабмін раптово вніс у Верховну Раду законопроект про відміну безкоштовної легалізації євроблях.

Потрібно зазначити, що за два місяці в Україні безкоштовно розмитнили понад 160 тисяч автомобілів на загальну суму понад 17 млрд гривень. У травні щодня ввозили та оформляли до 5000 євроблях.

Раніше водіїв попередили про появу в Україні нових шахраїв під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ