Today.ua

Стало відомо, на скільки завищують ціни українські АЗС

Українські оператори роздрібного паливного ринку, згідно з домовленостями з Кабміном, не повинні продавати бензин дорожче 52 гривень за літр, а дизельне паливо – 58 гривень за літр. Проте, далеко не всі мережі АЗС дотримуються домовленостей…

Зокрема, на Житомирщині правоохоронні органи станом на 9 червня перевірили 19 АЗС. З них 7 продавали паливо за необґрунтовано завищеними цінами. Ціни завищувалися у розмірі від 2 до 10 гривень за літр.

Усі ці заправки притягнули до адміністративної відповідальності, тобто оштрафували. Перевірки продовжуються.

У свою чергу, у Харківській області завдяки діям правоохоронних органів роздрібна ціна бензину А-95 знизилася на 10 гривень за літр, а дизельного палива – на 7 гривень за літр.

Нагадаємо, в Україні у травні з метою боротьби з дефіцитом палива скасували державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо. З операторами роздрібного паливного ринку було досягнуто негласної домовленості, що бензин коштуватиме не більше 52 гривень за літр, а дизельне паливо –58 гривень за літр. Але, як бачимо, деякі АЗС у гонитві за зайвим прибутком порушують домовленості.

Тим часом, деякі експерти не виключають, що в липні в Україні може повторитися паливна криза, як це було наприкінці квітня – травні 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ