Today.ua

Стало відомо, коли в Україні з'явиться новий Nissan X-Trail

У другій половині 2022 року в Україні почнуться продажі кросовера Nissan X-Trail четвертого покоління, чия офіційна прем'єра відбулася навесні 2021 року. Українські ціни на нього ще не оголошено.

Nissan X-Trail нового покоління побудовано на платформі CMF-C/D. Його довжина становить 4681 мм, ширина – 1840 мм, висота – 1730 мм, а колісна база – 2706 мм. Дорожній просвіт – 212 мм.

Кросовер зберіг V-подібну решітку радіатора, яка стала масивнішою, і отримав нову головну оптику, нові задні фари та нові колісні диски. Салон оброблений новими матеріалами, з'явилося сучасне обладнання та нові системи безпеки.

Яким силовим агрегатом на українському ринку буде оснащуватись новий X-Trail – ще не відомо. У Китаї, наприклад, він оснащується 1,5 л бензиновим турбодвигуном потужністю 204 к.с., який працює разом із варіатором. Чи буде такий силовий агрегат у Європі – поки що не відомо.

За чутками, європейська версія може отримати силову гібридну установку e-Power. У цій системі колеса обертає електромотор, а бензиновий двигун постійно працює як генератор.

В Україні Nissan X-Trail третього покоління зараз коштує від 679 170 гривень. Він оснащується 2,0 л двигуном потужністю 144 к.с., який працює разом з механічною коробкою передач. Привід – передній. Повнопривідна версія коштує від 796 040 гривень.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що електричний хетчбек Nissan Leaf нового, третього, покоління, який з'явиться до 2025 року, змінить форму кузова і стане компактним кросовером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ