Today.ua

Стало відомо, які автомобілі випускатиме ЗАЗ у 2022 році

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) у 2022 році планує активно випускати легкові автомобілі та автобуси. Про це повідомив речник корпорації "Укравто" Дмитро Скляренко.

За його словами, у Запоріжжі у 2022 році планують випускати автомобілі групи Renault, компанії Kia, а також власні автобуси ZAZ. Причому новий автобус ZAZ A09 збудовано на базі шасі Mercedes-Benz.

Зокрема, наступного року ЗАЗ випускатиме седан Kia Rio, позашляховий хетчбек Kia Rio та купе-кросовер Renault Arkana. Крім того, продовжиться випуск автобусів ZAZ A08 та ZAZ A10. Також заплановано початок серійного виробництва автобуса ZAZ A09 на базі шасі Mercedes-Benz.

ZAZ A09 вже отримав українську сертифікацію, а у 2022 році Mercedes-Benz проведе його аудит. Це дозволить випустити першу партію автобусів A09.

Слід зазначити, що Скляренко нічого не сказав про автомобілі Lada, які з 2020 року ЗАЗ випускає з російських машинокомплектів. Чи означає це, що у Запоріжжі хочуть припинити їхнє виробництво – не відомо. Швидше за все, ні, оскільки раніше повідомлялося, що в Україні з 1 січня 2022 подорожчають все нові автомобілі Lada.

Також раніше повідомлялося, що Запорізький автомобілебудівний завод планує щорічно випускати 10 тисяч легкових автомобілів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ЗАЗ до 2025 року може почати випускати чотири абсолютно нові моделі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ