Today.ua

Скільки в Україні коштує перереєстрація автомобіля

На сайті Головного сервісного центру МВС в Кабінеті водія з'явилася нова функція, що дозволяє дізнатися вартість перереєстрації автомобіля. Функціонал зручний і дуже простий.

Онлайн-калькулятор пропонує водієві вибрати ТЗ по його конструкції (легковий, вантажний, автобус, мотоцикл, мопед, причіп). Потім потрібно вказати, де вироблено ТС - вітчизняне, СНД або іноземне.

Після цього потрібно вказати середньоринкову або оціночну вартість ТЗ в гривнях, і система швидко покаже, скільки буде коштувати його перереєстрація.

Правда, потрібно врахувати, що вартість буде приблизною. Чому? Тому, що не враховується банківська комісія (в разі готівкових розрахунків). Крім того, доведеться сплатити послуги експертів, які перевіряють номерні агрегати.

В цілому ж вартість перереєстрації легкового автомобіля в Україні не дуже висока. Зазвичай вона становить від 600 до 1,5 тис гривень.

Нагадаємо, що раніше Кабінет Міністрів вніс серйозні зміни в правила навчання майбутніх водіїв в автошколах. Так, наприклад, їм дозволили дистанційно готуватися до здачі іспиту з ПДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ