Today.ua

Мережа АЗС закликала українських водіїв пересісти на громадський транспорт

Київська мережа АЗС KLO закликала водіїв відповідально ставитися до витрати пального та по можливості пересісти на громадський транспорт або зробити свій вибір на користь електромобіля. Про це йдеться у Facebook компанії.

KLO закликала власників автомобілів з розумінням поставитися до нових реалій. Є багато причин, чому в Україні виник дефіцит палива – пошкоджена російськими окупантами інфраструктура зберігання палива, знищена окупантами паливна інфраструктура України, постачання палива тепер йде з Європи бензовозами, через логістичні нюанси тепер в Україну постачають менше бензину.

Прес-служба KLO наголосила, що більшість всього обсягу бензину заздалегідь бронюється для пріоритетних груп – для ЗСУ, служб критичної інфраструктури та юридичних осіб, щоб вони могли здійснювати свою господарську діяльність.

Нагадаємо, паливна криза в Україні виникла наприкінці квітня, коли російські окупанти посилили обстріл нафтобаз, НПЗ та залізничної інфраструктури. Вони намагалися перешкодити постачанню палива для ЗСУ та завдати удару по українській економіці.

Наприкінці травня – на початку червня ситуація з паливом в Україні стала покращуватися. У деяких областях та містах стали менше черги на АЗС (а подекуди вони взагалі зникли). Проте дефіцит палива досі є.

Раніше повідомлялося, що на українських АЗС зафіксували збільшення постачання підробленого палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ