Today.ua

Седан VW Passat перестануть продавати в Європі: що запропонують натомість

Компанія Volkswagen найближчим часом зніме з конвеєра у Європі седан Volkswagen Passat. Про це повідомив голова німецького автогіганта Томас Шефер.

Про те, що Volkswagen планує припинити продавати в Європі седан Volkswagen Passat, стало відомо ще у 2022 році. Щоправда, лише на рівні чуток. Тепер ця інформація підтверджена офіційно. На наш погляд це трохи дивне рішення босів Volkswagen, адже в 2022 році на європейському ринку Passat став кращим седаном у своєму сегменті.

Passat входить до числа автомобілів, які українці часто купують у Європі, а потім розмитнюють в Україні. Для них є й хороша новина. Volkswagen на Старому континенті не буде повністю відмовлятися від Passat. На європейському ринку пропонуватимуть цю модель у кузові універсал.

З 2022 року компанія Volkswagen тестує Passat нового покоління. Це буде вже дев'яте покоління популярного німецького автомобіля. Він має заводське позначення B9.

Що нам зараз відомо про VW Passat дев'ятого покоління? Його збудують на платформі MQB Evo. Технічно він пов'язаний із новим Skoda Superb. Новий Passat буде трохи більшим за розмірами, ніж модель восьмого покоління. Але поки що його габарити ще не відомі.

Раніше новий універсал Passat кілька разів траплявся фотошпигунам під час дорожніх тестів. Щоправда, завжди у сильно закамуфльованому вигляді. Судячи з шпигунських фотографій, він отримає нову радіаторну решітку, нові фари, нові бампери, нові задні ліхтарі та видозмінені колісні диски. У салоні буде оновлена мультимедійна система з великим набором функцій та великим сенсорним дисплеєм, а також нове обладнання та сучасні технології, у тому числі системи активної безпеки та допомоги водієві.

У лінійку двигунів увійдуть бензинові та дизельні силові агрегати. Покупцям також запропонують версію з гібридною силовою установкою, що складається з 1,5-літрового бензинового двигуна, електромотора та батареї. На одній електротязі гібридний Passat, мабуть, зможе проїхати близько 100 км.

Шефер наголосив, що дилери почнуть отримувати новий Volkswagen Passat у вересні 2023 року. Це означає, що він дебютує влітку 2023 року.

Нагадаємо, раніше в Німеччині показали Passat п'ятого покоління, який проїхав понад 1 млн кілометрів і продовжує їздити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ