Today.ua

Седан Hyundai Sonata вперше отримає повний привід

Компанія Hyundai розкрила деякі подробиці про оновлений середньорозмірний седан Hyundai Sonata, який у продажу з'явиться у другій половині 2023 року. Він уперше у своїй історії отримав повний привід.

Hyundai випускає автомобіль Sonata з 1985 року. Наразі покупцям пропонують його восьме покоління (з 2019 року). Досі він мав лише передній привід. Але Sonata 2024 модельного року отримає версію з повним приводом. Боси цього південнокорейського автогіганта вважають, що на такий повнопривідний седан знайдеться багато покупців.

Поки що про оновлений седан Hyundai Sonata відомо не дуже багато. Hyundai стверджує, що модель 2024 випуску буде не простим оновленням. Тобто цей седан отримав серйозніші зміни, ніж зазвичай передбачає оновлення.

Нова Sonata побудована відповідно до нового стилю дизайну компанії Hyundai, який вперше знайшов відображення у кросовері Hyundai Kona другого покоління. Так, у цього седана світлодіодна смуга на всю ширину спереду, нові бампери, нова решітка радіатора, нові задні ліхтарі. У нижній частині кузова ми помітили чорну обробку. У спортивній версії N Line є нові подвійні глушники та 19-дюймові легкосплавні колісні диски.

У салоні також відбулися помітні зміни. На панелі приладів виступає вигнутий дисплей, що складається з двох 12,3-дюймових сенсорних дисплеїв. Один із цих дисплеїв відноситься до інформаційно-розважальної системи. Загалом салон цього седана став більш люксовим і виглядає спортивно.

Офіційно поки що не відомо нічого про лінійку двигунів оновленої Sonata. За чутками, базовим буде чотирициліндровий 2,6-літровий бензиновий двигун із турбонаддувом потужністю до 290 к.с. і 421 Нм крутного моменту. Він замінить 1,6-літровий мотор із турбонаддувом. Які буде ще двигуни – поки що не відомо. І, як ми вже говорили, вперше у своїй історії Sonata отримає версію із повним приводом.

Компанія Hyundai офіційно представить оновлену Hyundai Sonata на автосалоні в Сеулі, який проходитиме з 30 березня по 9 квітня 2023 року. У продажу ця новинка з'явиться, мабуть, у другій половині 2023 року. Скільки вона коштуватиме – про це ще не повідомлялося.

Нагадаємо, раніше у Південній Кореї офіційно дебютував седан Hyundai Accent п'ятого покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ