Today.ua

Renault почав продавати оновлений гібридний Clio

Компанія Renault почала продавати у Європі оновлений гібридний автомобіль Renault Clio. Він може скласти конкуренцію Toyota Yaris.

Оновлений Clio коштує близько 22 000 євро. Це один із найцікавіших автомобілів, які зараз можна знайти у його сегменті. Покупцям гібридний Clio пропонують у трьох комплектаціях – Evolution, Techno та Esprit Alpine.

Гібридний Renault Clio у стандартній комплектації Evolution оснащується досить великим набором обладнання. Так, наприклад, у нього є кілька подушок безпеки, світлодіодні денні ходові вогні, автоматичне освітлення та датчик дощу, тоноване заднє скло, зовнішні дзеркала заднього виду з електрорегулюванням та підігрівом, панель приладів з 7-дюймовим цифровим дисплеєм, інформаційно-розважальна система з 7 -дюймовим сенсорним екраном, кондиціонер, оповіщення про безпечну відстань, сидіння водія з регулюванням по висоті, тканинна оббивка.

Крім того, у цій комплектації також є електричні склопідйомники, система утримання смуги руху, центральний замок з дистанційним керуванням, круїз-контроль та обмежувач швидкості, задні датчики паркування, багатофункціональне кермо, що регулюється по висоті та глибині, 16-дюймові колісні диски та інше.

Під капотом знаходиться так звана "м'яка" гібридна силова установка HEV. Вона складається з бензинового двигуна, двох електромоторів та літій-іонної батареї на 1,2 кВтг. Її загальна потужність досягає 145 к.с. Коробка передач – автоматична. Привід – передній. Розгін до 100 км/год займає 9,3 секунди при максимальної швидкості 180 км/год.

За даними компанії Renault, новий гібридний Clio витрачає в середньому 4,2 л палива на 100 км шляху. Рівень викидів СО2 у нього – 95 г/км. Цей гібридний автомобіль може деяку відстань проїхати на електротязі. Але це не повноцінний гібридний автомобіль, тому запас ходу на електротязі він має мінімальний.

В Україні зараз Renault Clio не продається. Найдоступніша модель цього французького автогіганта в нашій країні – кросовер Renault Duster. У стандартній комплектації Life версія 2023 модельного року коштує 671 600 гривень, а версія 2024 модельного року – 685 300 гривень. Такий кросовер оснащується 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 115 к.с., який працює разом із 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Привід – передній. Версія з 1,5-літровим дизельним двигуном потужністю 110 к.с. коштує від 752 300 гривень.

Раніше стало відомо, що Renault допоможе Volkswagen випускати дешеві електромобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ