Today.ua

Рада найближчим часом прийме в цілому закон про «євробляхи»

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної ради затвердив у другому читанні законопроекти № 4643-д і № 4644-д, які передбачають введення пільгового періоду розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації.

Це означає, що дані законопроекти вже найближчим часом потраплять на розгляд народних депутатів парламенту. І немає причин, чому народні обранці не приймуть їх у другому читанні.

У профільному комітеті у законопроекти внесли деякі поправки, які зробили депутати, розглянувши їх в першому читанні. Втім, поправки незначні і суть документів не змінилася.

Нагадаємо, що законопроекти, які передбачають введення в Україні пільгового періоду розмитнення, нардепи в першому читанні затвердили в лютому поточного року. Передбачається, що протягом 180 днів після вступу закону в силу діятиме пільгове розмитнення машин на єврономерах. Але тільки на ті, які ввезли до 31 грудня 2020 року.

При пільговому розмитненні потрібно буде зробити «добровільний внесок» у розмірі 8 500 гривень. Вартість розмитнення не перевищуватиме 1 000 євро.

Раніше глава Виконавчого комітету Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі заявив, що після впровадження в Україні нової системи розмитнення автомобілів на іноземних номерах вона стане дешевше в 2 рази, ніж зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ