Today.ua

Рада готує «євробляхерам» новий «сюрприз»

В рамках робочої групи Комітету Верховної Ради з митної і податкової політики і Мінфіну, створеної для вирішення проблеми «євроблях», обговорять законопроект про доступне розмитнення, від якого насправді не буде користі власникам авто з єврономерами. Про це повідомляє платформа «Доступне авто» в Фейсбуці.

Законопроект передбачає вартість розмитнення в залежності від віку автомобіля. Чим він старше, тим більше грошей доведеться заплатити державі. За новий автомобіль - від 30% його вартості, а за машину в віці 16 років - 188% вартості.

Всі податки при ввезенні «євроблях» пропонується замінити на єдиний податок. Його будуть розраховувати за спеціальною формулою.

Новий єдиний платіж буде розраховуватися від вартості автомобіля в рік випуску (цю інформацію будуть брати у автовиробників), помножену на коефіцієнт в залежності від віку.

Наприклад, нова Skoda Octavia 2005 року випуску коштувала 30 тисяч євро. Цю цифру треба помножити на коефіцієнт 0,06. Виходить 1 950 євро. Після цього 1 950 євро потрібно помножити на ще один коефіцієнт, який теж залежить від віку. В результаті за розмитнення Octavia 2005 року випуску доведеться заплатити 3 450 євро.

Передбачається, що такий метод розмитнення авто виключить корупційний компонент у вигляді митників. Однак, в цьому випадку вартість розмитнення «євроблях» буде навіть дорожча, ніж зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ