Today.ua

П'ять систем, які знижують ресурс двигуна

Як відомо, найбильш надійні двигуни з великим ресурсом - це прості за конструкцією агрегати. Однак, за певних умов навіть вони можуть зламатися раніше, ніж належить. Існує п'ять систем, які знижують ресурс двигуна автомобіля.

Деякі автовиробники, намагаючись догодити покупцям, використовують турбонаддув на малооб'ємних моторах. Нічого хорошого для силового агрегату це не дає. Навпаки, в цьому випадку мотор часто працює на знос, що, звичайно, знижує його ресурс.

У двигунах деяких автомобілів використовуються поршні з короткою юбкою. Автовиробники виходять з того, що це, мовляв, робить поршень легше. Звичайно, поршень в цьому випадку легше, але користі від цього немає. Навпаки, ресурс силового агрегату знижений.

Негативним чином на моторесурс впливає також відсутність форсунок охолодження поршнів маслом, гідрокомпенсаторів або зручного регулювання зазорів в ГРМ.

Водії, які починають рух без хоча б невеликого прогріву двигуна, теж знижують його ресурс. Особливо, якщо низька температура.

Крім того, негативно відбивається на двигуні зловживання системою «Старт/стоп». Вона призначена для зниження витрати палива і рівня викидів СО2 на зупинках. Однак, якщо користуватися цією системою дуже часто, то ресурс мотора знизиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ