Today.ua

Як правильно підготувати автомобіль до зими

Восени водіїв чекає багато роботи над своїми автомобілями. Заміна гуми - це тільки одна з багатьох обов'язкових процедур. Сьогодні ми розповімо про інші процедури, які потрібно восени встигнути зробити водіям, щоб за зиму їх машини не перетворилися на брухт.

Замінити моторне масло

Зазвичай автовиробники рекомендують міняти моторне масло після 10 тисяч кілометрів пробігу. Однак, досвідчені водії знають, що це потрібно робити частіше. Тому не полінуйтеся і замініть моторне масло. Заодно перевірте масляний фільтр. При необхідності його теж краще всього замінити.

Замінити салонний фільтр і перевірити кондиціонер

Обов'язково восени перевірте салонний фільтр і, якщо побачите в цьому необхідність, замініть його. Крім того, в системі кондиціонування перевірте рівень фреону. Взимку потрібно час від часу включати кондиціонер для збереження його працездатності.

Відновити колісні диски

Приділіть час для того, щоб відновити колісні диски, адже подряпини і відколи можуть привести до корозії, особливо взимку під впливом дорожніх реагентів, не кажучи вже про недбалий зовнішній вигляді. Для цього є емалі для дисків.

Обробити пошкодження на кузові

Перед зимою рекомендується обробити пошкодження на кузові автомобіля, щоб запобігти корозії. Подумайте також про обробку кузова захисної хімією і днища, щоб захистити його від реагентів.

Перевірити ходову, гальма і підвіску

Взимку на дорогах погіршується безпека, тому особливо актуальним стає стан гальм, ходової і підвіски. Значить восени обов'язково потрібно перевірити ці вузли. І найкраще, якщо це зроблять фахівці на СТО.

Раніше ми розповіли, як просто прибрати подряпини з пластика в салоні автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ