Today.ua

Просто додають присадку: в ОП відреагували на ситуацію з брендовим паливом

Мережі АЗС, які призупинили продаж брендового палива, таким чином хочуть тиснути на уряд, щоб він скасував державне регулювання цін. Таку заяву зробила заступник керівника Офісу президента Юлія Свириденко, повідомляє "Укрінформ".

За її словами, в Україні ніхто не ввозить спеціально пальне для його використання в якості брендового. Воно стає брендовим, коли на нафтобазі додають в паливо присадку.

Свириденко підкреслила, що ціна присадки майже не впливає на ціну брендового пального. Але українським водіям доводиться додатково платити за таке паливо майже 50 доларів на тонні.

Заступник керівника ОП зазначила, що звичайного палива і присадок в Україні зараз досить. Тому немає підстав для обмеження продажів брендового палива.

Нагадаємо, Кабмін прийняв постанову про встановлення під час карантину максимальної торговельної надбавки на бензин і дизельне паливо. Так уряд намагається стабілізувати ціни.

Деякі мережі АЗС заявили, що через це вони припиняють тимчасово продавати преміальне паливо, щоб не працювати собі в збиток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ