Today.ua

Проданий ювілейний, мільйонний Range Rover Sport

Британська компанія Land Rover оголосила про те, що вона продала вже 1 мільйон люксових позашляховиків Range Rover Sport. Це одна з найпопулярніших моделей Land Rover за весь час існування британського бренду.

Концепт цього позашляховика показали в 2004 році. Він називався Range Stormer. У 2005 році почалося його серійне виробництво, але вже як Range Rover Sport.

Під капотом у нього знаходиться 3,0 л двигун потужністю 249 к.с. або 5,0 л мотор на 375 к.с. Є версія з модернізованим 5,0 л агрегатом на 510 к.с.

У 2014 році високопродуктивний Range Rover Sport SVR став найшвидшим позашляховиком Нюрбургринга. Він проїхав коло цієї траси всього за 8 хвилин і 14 секунд.

На рахунку цього SUV є ще один рекорд. Кілька років тому китайський гонщик Хо Пін Тун на Range Rover Sport PHEV піднявся на 999 ступенів під кутом 45 градусів на арку вершини гори Тяньмень, яка називається «Небесні врата».

Land Rover зараз розробляє нове покоління Range Rover Sport. Фотошпигуни вже навіть бачили його прототип під час дорожніх тестів.

Раніше стало відомо, що Jaguar Land Rover планує розробити новий недорогий компактний кросовер в стилі легендарного позашляховика Land Rover Defender.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ