Today.ua

Уряд дозволив підняти ціни на бензин вище 30 грн

В Україні з'явилися нові розрахунки "Нафтогаз України" середньої вартості бензину і дизельного палива, від якої АЗС можуть робити свою націнку. Операторам паливного ринку дозволили підняти ціни на бензин вище 30 гривень, свідчать дані Мінекономіки.

Зокрема, розрахункові ціни для бензину збільшилися з 24,92 гривень до 25,82 гривень за літр. Це означає, що вартість бензину на АЗС не може перевищувати 30,82 гривень за літр.

Розрахункові ціни для дизельного палива збільшилися з 20,91 гривень до 22,09 гривень за літр. Це означає, що вартість ДП на українських заправках не повинна бути більше 29,09 гривень за літр.

Нагадаємо, минулого місяця в Україні ввели державне регулювання роздрібних цін на основні види палива. Очікується, що держрегулювання цін буде тривати до тих пір, поки в нашій країні не скасують карантин, введений через СOVID-19.

Під державне регулювання цін не потрапляє преміальний бензин і преміальне дизельне паливо.

Раніше стало відомо, що азербайджанська компанія Socar веде переговори про покупку української мережі АЗС Glusco. Цю мережу заправок виставили на продаж в березні поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ