Today.ua

Посвідчення водія та техпаспорт в “Дії“ переклали на англійську мову

У мобільному додатку Дія цифрове посвідчення водія та цифровий техпаспорт на автомобіль переклали на англійську мову. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації України.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, посвідчення водія та техпаспорт у додатку Дія мають міжнародне кодування, яке використовується в країнах ЄС та в США.

Раніше деякі українські водії стикалися із проблемою при в'їзді до України. Прикордонники деяких країн не хотіли їх пропускати, посилаючись на те, що не розуміють мову в техпаспорті. Тепер подібних випадків поменшає, а українським водіям стане простіше їздити європейськими країнами.

Нагадаємо, у додатку Дія скоро має з'явитися послуга розмитнення автомобілів на іноземних номерах. Стверджується, що розмитнити машину можна буде дуже швидко - це знадобиться не більше 10 хвилин. При цьому розмитнення в Дії буде дешевшим, ніж зараз. До того ж із процесу розмитнення машин випадуть митники, завдяки чому знизиться можливість корупції та махінацій.

Технічно розмитнення автомобілів через Дію вже практично повністю готове. Наразі потрібно на законодавчому рівні затвердити відповідні зміни.

Раніше ми розповіли, як діяти, якщо митниця завищила вартість євробляхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ