Today.ua

Отримати водійські права стало важче: в автошколах України з'явилися 250 нових питань

В Україні майбутні водії тепер можуть готуватися до складання теоретичного іспиту з питань, для яких як зразок взяли французькі стандарти. Головний сервісний центр МВС розробив нові тестові питання для квитків на теоретичний іспит.

Прес-служба Головного сервісного центру МВС повідомила, що загалом розроблено понад 250 нових тестових питань. Ознайомитись з ними можна на сайті цього відомства.

Чому тестові питання адаптовані до французького формату? ГСЦ МВС пояснює це тим, що у Франції велику увагу приділяють підвищенню культури керування загалом, поєднанню теоретичних та практичних навичок керування, безпеки ДР, а також прийняттю рішень в екстремальних ситуаціях.

Нагадаємо, після введення в Україні військового стану через повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ стало простіше вчитися в автошколах і отримувати посвідчення водія.

У чому це виявилося? Наприклад, поменшало теоретичних тем. Крім того, наступного місяця у нашій країні зміниться процес підготовки та перепідготовки водіїв. Для отримання посвідчення водія потрібно буде зробити п'ять "кроків".

Тим часом, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував скасувати в Україні безкоштовне розмитнення євроблях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ