Today.ua

Вивезти “євробляху“ з України може обійтися в 34 000 грн

Останнім часом стало більше спроб вивезти з України автомобілі на іноземній реєстрації українцями, які їх не ввозили. Закарпатська митниця на своїй сторінці в Facebook нагадала, що це заборонено.

Відповідно до ч. 5 ст. 380 Митного Кодексу України, тимчасово ввезені автомобілі можуть використовуватися на митній території України тільки громадянами, які їх ввезли, для їх особистих потреб.

Такі автомобілі не можна розкомплектовувати і передавати у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

За передачу таких автомобілів у володіння, користування або розпорядження іншим особам передбачається відповідальність відповідно до ч. 4 ст. 469 Митного кодексу України. Це штраф розміром 34 000 гривен.

Тобто якщо українець спробує вивезти з України автомобіль на іноземній реєстрації, який він не ввозив, то його за це оштрафують на 34 000 гривен.

Митники також відзначили, що митне законодавство не передбачає видачу митницею за заявами громадян дозволу на використання автомобілів особами, які їх не ввозили на територію України.

Раніше стало відомо, що в Україну незаконно ввезли більше 130 тисяч автомобілів з Європи і США. Державі завдано збитків на 2 мільярди гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ