Today.ua

Поліцію закликали прибрати з українських доріг євробляхи

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев закликав Національну поліцію прибрати з доріг України автомобілі на іноземній реєстрації.

"Прошу Національну поліцію вжити заходів щодо недопущення проїзду євроблях вулицями та дорогами нашої країни", - написав народний депутат на своїй сторінці у Facebook.

Гетьманцев наголосив, що для власників автомобілів на іноземній реєстрації більше не буде відстрочок та пільгових періодів.

Нагадаємо, що 10 листопада 2021 року в Україні закінчилася дія пільгового періоду розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, який запровадили 15 червня (учасники АТО/ООС мають ще 90 днів). Під час пільгового періоду українці мали змогу за спрощеною процедурою оформити свої автомобілі на єврономерах.

За словами Гетьманцева, за весь період дії спрощеної схеми легалізації євроблях українці розмитнили понад 83 тисячі автомобілів. До бюджету надійшло 2,9 млрд. гривень.

Таким чином, велика кількість українців не зуміла (або не встигла) скористатися пільговим розмитненням. Для багатьох розмитнення машин навіть за спрощеною процедурою виявилося дорогим.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 15 листопада в Україні правоохоронці почнуть проводити спеціальну операцію "Рапіра". Її мета – виявлення та притягнення до відповідальності власників автомобілів на іноземній реєстрації, які порушили митне законодавство. Штраф становитиме 170 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ