Today.ua

Поліція приготувала українським водіям новий сюрприз

У 2020 році українських водіїв вже «обрадували» новими штрафами, камерами автофіксації порушень ПДР, збільшенням цін на паливо і ГБО, новими податками. Але це, виявляється, ще не все. МВС скоро піднесе автомобілістам черговий «сюрприз»...

Йдеться про масове використання камер автофіксації порушень ПДР. І це не перебільшення.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці в Фейсбук повідомив, що для МВС вже куплено 220 нових камер автофіксації порушень ПДР, а також комп'ютерне обладнання для них.

Камери встановлять на українських дорогах до кінця поточного року. Причому, встановлюватимуть у всіх областях на тих ділянках трас, де найчастіше відбуваються ДТП.

МВС отримало від Міністерства інфраструктури 51 комплект комп'ютерного обладнання для роботи з системою автофіксації порушень ПДР. Його загальна вартість становить 1,17 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що на українських дорогах до кінця 2020 року з'являться чотири так званих «фантомних» поліцейських патруля. Вони будуть під час руху вимірювати швидкість всіх автомобілів. Зовні це будуть звичайні патрульні поліцейські машини, але вони отримають обладнання для вимірювання швидкості машин під час руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ