Today.ua

Поліція пояснила правила безпеки у темний час для водіїв

В Україні через обстріл російськими окупантами об'єктів енергетичної інфраструктури зберігається необхідність у планових та аварійних відключеннях електроенергії. Через це дороги не освітлюються. Тому поліція пояснила правила безпеки в темний час доби для водіїв.

Перед поїздкою обов'язково перевірте справність фар, щоб під час руху не отримати неприємний сюрприз.

Під час руху у темний час доби потрібно обов'язково знижувати швидкість. Особливо перед пішохідними переходами та перехрестями. Крім того, потрібно обов'язково дотримуватися безпечної дистанції та інтервалу.

Поліція рекомендує у темний час доби перемикатися з далекого на ближнє світло фар не менше ніж за 250 метрів до зустрічного транспортного засобу.

І, звичайно, водіям у таких умовах потрібно бути уважними та поступатися дорогою пішоходам. Пішоходам, до речі, теж потрібно бути уважнішими і обов'язково в темний час доби мати на своєму одязі світловідбиваючі елементи.

Раніше заступник начальника голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив, що через відключення електрики кількість смертельних ДТП із пішоходами збільшилася на 25%.

Нагадаємо, у Києві хочуть знизити дозволену швидкість автомобілів при відключеннях світла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ