Today.ua

Поліція масово затримує “бігунків“ у сервісних центрах МВС

Останнім часом у різних областях України поліцейські затримали кількох так званих "бігунків", які обіцяли за гроші "вирішити питання" у сервісних центрах МВС. Про це повідомив Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Так, у Києві поліція затримала двох чоловіків, які обіцяли за гроші вплинути на співробітників сервісних центрів МВС для легкого отримання посвідчення водія. Один із затриманих за 12 000 гривень "гарантував" допомогу в отриманні позитивної оцінки під час практичного іспиту на отримання посвідчення водія.

Другий затриманий обіцяв своєму знайомому домовитися зі співробітниками територіального сервісного центру МВС для безпроблемного складання іспитів на категорії вантажного транспорту.

За даними фактами слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 369 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Фігурантам загрожує до 5 років позбавлення волі.

На Львівщині "бігунок" обіцяв за гроші вплинути на співробітника сервісного центру МВС, щоб швидше зареєстрували автомобіль. В Ужгороді двоє спільників вимагали у кандидата у водії 300 доларів. Зловмисники говорили, що якщо чоловік не дасть їм 300 доларів, то він не складе практичний іспит на отримання посвідчення водія. Один із зловмисників працював в автошколі.

На Тернопільщині пенсіонер МВС взявся на громадських засадах допомагати слухачам автошколи отримувати посвідчення водія. Він обіцяв за 12 000 гривень "вирішити питання" у сервісному центрі МВС, заявивши, що у нього там нібито "зв'язки".

За даними фактами слідчі поліції також відкрили кримінальні провадження за ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом). Фігурантам вже повідомили про підозру у скоєнні злочину.

На Чернігівщині поліцейські викрили начальника територіального сервісного центру МВС, який вимагав гроші за видачу посвідчень водія. Він також вимагав, щоб його підлеглі-адміністратори брали гроші з майбутніх водіїв. Він погрожував звільненням адміністраторам, якщо вони не виконуватимуть його наказів. Зловмисника затримали одразу після передачі йому 10 000 гривень.

Відносно нього слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (Отримання неправомірної вигоди службовою особою). Максимальне покарання за цією статтею – 10 років ув'язнення. Фігуранту вже повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, що киянин розробив кілька шахрайських схем із "продажу" автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ