Today.ua

Поліс “Зелена карта“ тепер можна купити онлайн

В Україні водії з 1 вересня 2022 року наразі можуть в електронному вигляді укладати договори міжнародного страхування "Зелена картка". Цей поліс оформляється дуже швидко.

Така послуга функціонує дуже просто. Водію потрібно на сайті страхової компанії внести відомості, необхідні для укладання договору. Страхова компанія, у свою чергу, направить йому онлайн електронний договір. Після цього водій має підписати електронний договір та заплатити страховику страхову премію.

Важливий момент – надалі електронну угоду потрібно обов'язково роздрукувати. Чому так? Тому що, якщо виникає необхідність, договір показують у паперовому вигляді.

Нагадаємо, у липні поточного року в Україні різко збільшилася вартість полісів "Зелена карта". Наприклад, якщо раніше автомобіліст для виїзду до країн Євросоюзу на 15 днів за "Зелену карту" платив 723 гривні, то тепер – 913 гривень. Відповідним чином змінилися ціни і на поліси із тривалішими датами виїзду до країн ЄС.

Раніше стало відомо, що розмитнення автомобілів на іноземних номерах через Дію, яке планують запровадити в Україні вже найближчим часом, займе не більше 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ