Today.ua

Влада пішла на перші поступки для «євробляхерів»

Сьогодні, 4 листопада, власники автомобілів на іноземній реєстрації продовжили розпочату вчора акцію, метою якої є добитися прийняття нардепами законопроекту №3704 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо впорядкування структури акцизного податку".

Організатором акції виступила громадська організація «АвтоЄвроСила». Вчора під будівлею українського парламенту зібралося близько тисячі осіб. Сьогодні мітингувальників теж приблизно стільки ж.

«Євробляхери» вимагають, щоб вартість розмитнення не перевищувала 35% від загальної вартості автомобіля. Вони також виступають за те, щоб стало простіше реєструвати автомобілі з єврономерами.

Вчора законопроекти №3704 і 3706, що передбачають доступне розмитнення машин, не були внесені до порядку денного засідання податкового комітету. Тому акція «євробляхерів» триває.

Тим часом, сьогодні вранці нардеп Михайло Забродський повідомив протестувальникам, що лідери парламентських фракцій вже домовилися відстрочити штрафи до 2022 року. Але поки документальних підтверджень цьому немає.

Раніше стало відомо, що Кабмін розширив повноваження поліцейських, доручивши їм виявляти автомобілі на іноземній реєстрації, що знаходяться в Україні з порушенням митного законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ