Today.ua

Чому запотіває скло в машині і як з цим боротися

Запотівання скла може виявитися небезпечним для водія і пасажирів, так як збільшує ризик ДТП. Восени, коли стає більше дощів, воно з'являється частіше. Сьогодні ми розповімо, чому запотіває скло в автомобілі і як з цим боротися.

Головна причина запотівання скла - підвищена вологість в салоні. Як правило, скло запотіває при близько нульовій температурі навколишнього повітря.

Кондиціонер повинен справлятися з цією проблемою. Але потрібно утримувати скло авто в чистоті, особливо лобове. Для цього використовуйте ганчірку "мікрофібра" або звичайну газету.

Потрібно пам'ятати, що з запотіванням скла добре справляється кондиціонер. Направляйте повітряний потік на лобове скло.

У сучасних автомобілях є кнопка, що включає режим "разпотівання". Вона допоможе забезпечити водієві хороший огляд.

Досвідчені водії знають, що не можна довго використовувати режим рециркуляції повітря. Через нього в салоні підвищується вологість, адже немає припливу свіжого повітря.

Але якщо ці прості методи не допомагають прибрати запітнення скла, то, значить, є якась серйозна проблема. Можливо, пора поміняти повітряний фільтр, особливо, якщо ви це робили в останній раз більше року тому.

Крім того, запотівання скла може з'явитися через те, що в салон ззовні потрапляє вода. Наприклад, зносилися гумові ущільнювачі, погано замінили лобове скло, забився дренаж (відведення води з лобового скла).

Дренаж, який забився, особливо небезпечний, адже вода потрапляє в салон і не тільки зволожує повітря, але й може викликати корозію кузова.

Бували випадки, що волога в салоні з'являлася через погане з'єднання трубок омивача заднього скла або через їх розрив (в разі, якщо омивач поганої якості).

У автомобілістів є «народні» методи боротьби з вологістю в салоні, але ми не рекомендуємо до них вдаватися. В цьому випадку можна не виявити вчасно серйозну поломку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ