Today.ua

Чому запотіває скло автомобіля і як з цим боротися

Існує кілька причин, чому в автомобілі запотіває скло. Восени і взимку зазвичай з такою проблемою водії стикаються частіше. Сьогодні ми розповімо, чому запотіває скло в машині і як з цим боротися.

Головна причина запотівання скла - підвищена вологість в салоні. Як правило, скло запотіває, коли температура повітря опускається до нуля градусів.

Також запотівання скла відбувається через неправильне обслуговування (забитий салонний фільтр, листя і насіння дерев в коробці повітряпритока, порушення роботи системи вентиляції, сніг, який потрапив в повітрозабірник обігрівача).

Якщо не прибрати сніг і лід на склі, то вони будуть його ще більше охолоджувати, викликаючи запотівання.

Крім того, є ще й так звані експлуатаційні причини. Наприклад, неправильна робота системи рециркуляції, калюжі на підлогових килимках (наприклад, через сніг), зловживання алкоголем (через сушняк людина п'є багато води і вона осідає на склі).

Також запотівання скла може бути через несправності в автомобілі, розгерметизацію труб і ущільнювачів, зламану заслінку системи рециркуляції.

Профілактика та боротьба з запотіванням

Не забувайте регулярно чистити внутрішню поверхню скла. Для цього використовуйте ганчірку "мікрофібра" або зім'яту газету.

Можна використовувати рідини або аерозолі з ефектом антизапотівання, але вони діють не дуже довго.

З запотіванням скла добре справляється кондиціонер. Направляйте повітряний потік на вітрове скло.

А ось вдаватися до так званих народних методів (наприклад, наносити на скло зсередини незамерзайку або піну для гоління) ми категорично не радимо. В цьому випадку можна отримати нові проблеми.

Раніше ми розповіли, як якісно підготувати автомобіль до зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ