Today.ua

Чому водієві потрібно добре подумати, погоджуючись бути понятим

Іноді співробітники поліції запрошують автомобілістів в поняті, і багато бояться їм відмовити або просто раді допомогти. Однак, це може привести до серйозних проблем. Сьогодні ми розповімо, чому потрібно добре подумати, перш ніж погоджуватися бути понятим.

Жоден поліцейський не назве точний час, скільки вам доведеться бути понятим. Слідчо-оперативні дії можуть зайняти, наприклад, півгодини або годину, а можуть затягнутися на кілька годин.

Якщо водій погодиться бути понятим, то потім він не зможе відмовитися, скільки б йому не довелося часу бути на місці події.

Іноді понятих запрошують в суд в якості свідків. Відмовитися не можна. В результаті вони стають учасниками довгої судової тяганини. Засідання суду можуть відкладатися з різних причин. Судовий розгляд може тривати кілька місяців, а в деяких випадках набагато довше. У підсумку доведеться знову ж витрачати свій час. Якщо ви до цього не готові, то потрібно з самого початку відмовитися бути понятим.

Деякі водії бояться відмовити поліцейським, коли їх запрошують в поняті. Насправді вас змусити не можуть. Бути понятим чи ні - залежить тільки від вас самих. Якщо у вас немає такої можливості - потрібно відмовитися, щоб нікого не підвести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ