Today.ua

Чому при гальмуванні трясеться кермо?

Навіть досвідчений водій, якщо під час гальмування почне трястися кермо, буде хвилюватися, не кажучи вже про тих, хто тільки недавно став власником автомобіля. І для цього є підстави. Така поведінка машини свідчить про виникнення серйозних проблем.

Перш за все, потрібно відзначити, що якщо під час гальмування почало трястися кермо вашого автомобіля, то слід звернутися на СТО.

Якщо деформовані або пошкоджені гальмівні диски, то як раз і починається «битися» рульове колесо. Тому перевіряють в першу чергу гальмівні диски. Особливо, якщо вібрація почалася після поїздки по мокрій дорозі.

Ще одна причина ривків і вібрацій керма при гальмуванні полягає в супортах. Це відбувається, якщо їх заклинило в одному положенні.

У тому випадку, якщо ви їздите на автомобілі з автоматичною коробкою передач, то вібрація рульового колеса може вказувати на проблеми в самій коробці.

До речі, подібним чином поводиться машина з «автоматом» при низькому рівні масла. Якщо не хочете, щоб довелося ремонтувати коробку передач або купувати нову - стежте за рівнем масла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ