Today.ua

Чому не потрібно перед зимою міняти легкосплавні диски на сталеві

Деякі автомобілісти вперто рекомендують їздити взимку тільки на сталевих штампованих колісних дисках, а не на легкосплавних. Насправді міняти перед зимою легкосплавні диски на сталеві не потрібно. І ось чому...

Одна з головних претензій до легкосплавних дисків взимку полягає в їх нібито крихкості. Дійсно, вони можуть бути крихкими, але тільки при дуже сильному морозі, наприклад, нижче -40°C. На щастя, в нашій країні клімат зовсім інший. Тому ця претензія безпідставна.

Прихильники переходу взимку на сталеві диски стверджують, що вони більш стійкі до бічних ударів. Але це надумана проблема. Хіба взимку автомобілі тільки і роблять, що в заметі б'ються колесами об бордюри?

Ще один аргумент прихильників переходу взимку на сталеві диски - ями під снігом, на які можна наїхати. Звичайно, українські дороги в більшості своїй залишають бажати кращого, але сніг на дорогах в містах все-таки прибирають. Тому яму під снігом можна не помітити де-небудь в сільській місцевості.

Крім того, стверджується, що зім'ятий сталевий штампований диск може виправити сам автомобіліст, а литий - тільки на спецобладнанні, якщо він не розколотий. Це стосується не тільки зими, але і літа. Насправді пошкодити колесо можна з однаковим успіхом, як влітку, так і взимку. Причому влітку через високі швидкостей наслідки для дисків можуть бути більш серйозними.

Деякі автомобілісти стверджують, що легкосплавні колеса взимку через реагенти схильні до корозії, тому, мовляв, треба ставити сталеві. Цей аргумент не витримує ніякої критики. Легкосплавні колеса мають відмінний антикорозійний захист, тому скоріше на «штамповці» з'явиться іржа, ніж на них.

Як бачите, насправді міняти перед зимою легкосплавні диски на сталеві не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ