Today.ua

Чому кондиціонер потрібно періодично вмикати взимку

Деякі автомобілісти думають, що взимку кондиціонер не потрібен, адже без нього холодно. І вони помиляються. Насправді цей пристрій потрібно періодично вмикати і в зимові місяці..

Взимку в салоні автомобіля, принаймні, у нашій країні, якщо залишати авто на вулиці, відбуваються великі перепади температури повітря. За ніч машина на вулиці промерзає, а волога з повітря накопичується на внутрішніх поверхнях з усіма негативними наслідками.

Ще один момент. Якщо повітря в салоні вологе, то коли вранці заводять двигун, і обігрівач починає прогрівати повітря, волога накопичується на внутрішній стороні холодного скла, погіршуючи оглядовість. Тому доводиться чекати, поки не відігріється скло, що, погодьтеся, зовсім не добре.

Крім того, досвідчені водії взимку обов'язково включають кондиціонер для того, щоб масло, яке циркулює в його системі разом із холодоагентом, потрапляло на сальники та інші ущільнення. Навіщо? Дуже просто. Так вони не розсохнуться.

Шкоди кондиціонеру від цього не буде, а якщо температура за бортом дуже низька, компресор не ввімкнеться. Поріг небезпечної температури для кожного автомобіля може відрізнятись. Це залежить від робочих характеристик та програми управління конкретної системи кондиціювання. На деяких моделях компресор працюватиме і за невеликої мінусової температури повітря.

Врахуйте, що найкраще включати кондиціонер на теплих парковках. Десяти хвилин цілком достатньо.

Раніше ми розповіли, чому кондиціонер погано охолоджує повітря у салоні автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ