Today.ua

Чому двигуни сучасних авто зношуються швидше старих

Багато автомобілістів відзначають, що сучасні двигуни не такі надійні, як ті, які автовиробники робили раніше. Частково вони мають рацію. Причому поламатися може навіть цілком новий силовий агрегат. Експерти "АвтоПогляду" розповіли, чому мотори сучасних автомобілів зношуються швидше старих...

Відзначається, що часто двигуни виходять з ладу через перегрів. Справа в тому, що на сучасних машинах важко зрозуміти, коли починається перегрів силового агрегату.

Чому? Тому, що прилад не буде піднімати тривогу, навіть коли антифриз нагрівся більше 110 градусів. Ось таким чином зараз налаштовані показчики температури. У деяких моделей взагалі немає покажчика температури двигуна.

Тому не дивно, що водії пропускають момент надмірного підвищення температури охолоджуючої рідини, що призводить до задирів в циліндрах.

Також потрібно врахувати, що в сучасних двигунах використовуються полегшені поршні, які схильні до швидкого перегріву.

Крім того, манера водіння деяких автомобілістів може привести до капремонту двигуна. Це станеться, якщо відразу після запуску мотора починати "лихачити" і розкручувати його до високих оборотів. Справа в тому, що в даному випадку теж з'являються задири в циліндрах - через те, що силовий агрегат деякий час працює "в суху".

Експерти рекомендують водіям, які хочуть, щоб двигун прослужив весь покладений йому термін і навіть більше, дотримуватися спокійній манери водіння і не купувати занадто дешеві масло і антифриз, так як вони можуть бути підробленими.

Раніше ми розповіли , як перевірити двигун при покупці б/в автомобіля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ