Today.ua

Чому навіть нові шини можуть спускати в спеку

В Україні нарешті після періоду дощів встановилася спекотна погода, проте з її приходом у деяких автомобілістів можуть виникнути проблеми. Йдеться про проблеми з шинами, які можуть спускати в жарку погоду. Причому, навіть нові. Експерти розповіли, чому так відбувається...

У спекотну погоду за станом шин потрібно стежити за допомогою датчиків тиску. Але вони можуть стати причиною спущеного колеса.

Справа в тому, що ніпель, який вважається частиною датчика тиску в шині, може вийти з ладу швидше, ніж очікується. На його корпусі утворюються мікротріщини. Це призводить до зниження тиску в шині. При жарі мікротріщини утворюються активніше.

Вирішити цю проблему можна за допомогою комплексної заміни деталі. В цьому випадку потрібно заплатити за саму деталь, а також оплатити послуги шиномонтажу. Деякі економні водії купують аналог, але в цьому випадку потрібно попрацювати також з "мізками" машини. Економія є, але не дуже велика.

Досвідчені водії змінюють ніпель, а в датчику дощу змінюють батарейку. Гумову частину ніпеля теж міняють на аналог і збирають колесо. Виходить дешевше всього.

Раніше ми розповіли, як зберегти шкіряний салон автомобіля всього за 25 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ