Today.ua

Офіційно: ЗАЗ представить нову модель

Запорізький автомобілебудівний завод планує розробити та випустити на ринок новий автобус. Йдеться про модель А18, яка, як вважає голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко, становитиме гідну конкуренцію білоруським автобусам.

За його словами, А18 - міський низькопідлоговий автобус, довжина якого становить 12 м. Він багато в чому нагадуватиме модель А10, але отримає більше пасажирських місць.

Коли у Запоріжжі розпочнеться серійне виробництво автобусів А18 – ще не відомо. Повідомляється лише, що роботи над цією моделлю вже ведуться.

Крім того, Євдокименко розповів, що ЗАЗ планує найближчим часом розпочати випуск ще одного нового автобуса А09. Це приміський автобус із довжиною 9 метрів. Найцікавіше те, що він створений на базі шасі Mercedes-Benz.

Продаж А09 розпочнеться у 2022 році. Він вже пройшов українську сертифікацію.

Нагадаємо, що ЗАЗ із вересня 2020 року з російських машинокомплектів випускає практично всю родину автомобілів Lada (крім Niva), а також компактний кросовер Renault Arkana. Крім того, з січня 2021 року у Запоріжжі роблять дві моделі Kia. Очікується, що у Запоріжжі щороку випускатимуть по 10 тисяч автомобілів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ЗАЗ до 2025 року може почати випускати чотири абсолютно нові моделі легкових автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ