Today.ua

Оновлена Skoda Octavia дебютує у лютому 2024 року

Компанія Skoda показала зображення-тизер оновленої Skoda Octavia. Офіційна презентація цієї новинки відбудеться у лютому 2024 року.

Octavia – це одна з найпопулярніших моделей Skoda. Перше покоління цієї моделі з'явилося у 1996 році. З 2019 року автомобілістам пропонують Octavia четвертого покоління. Звичайно, вже настав час випуску нового покоління цього автомобіля. Проте, воно з'явиться лише у 2026 році. Поки що покупцям запропонують оновлену версію.

Які зміни відбудуться у оновленої Skoda Octavia? На тизері ми бачимо лише передню частину цієї новинки. Єдине, що можна сказати з упевненістю, так це те, що у оновленої Octavia буде новий дизайн фар і трохи перероблена передня решітка радіатора.

Якщо судити за шпигунськими фотографіями, раніше розміщеними в Мережі, то у оновленої Octavia будуть нові передній та задній бампери, нові задні ліхтарі, а також нові легкосплавні колісні диски. Загалом зміни в екстер'єрі носитимуть, як то кажуть, косметичний характер. Слід зазначити, що деякі елементи дизайну запозичені у Skoda Superb нового покоління, яка дебютувала у листопаді 2023 року. Раніше завжди Superb брав деякі елементи дизайну Octavia, але тепер все вийшло навпаки.

Фотографій салону оновленої Octavia ще немає. Але ми очікуємо, що цей автомобіль матиме оновлену інформаційно-розважальну систему з 10-дюймовим сенсорним дисплеєм з підтримкою Android Auto і Apple CarPlay. Також має бути 10-дюймова панель приладів.

У лінійці двигунів нічого не зміниться, але, можливо, деякі мотори модернізують. Наразі базовим є 1,0-літровий бензиновий турбодвигун потужністю 110 к.с. У нього також є гібридна версія потужністю 150 к.с. Також є 2,0-літровий дизель у двох варіантах потужності – 115 і 200 к.с., та 2,0-літровий бензиновий мотор потужністю 245 к.с. Крім того, є повноцінна гібридна версія потужністю 245 к.с.

Skoda офіційно представить оновлену Skoda Octavia у лютому 2024 року. Її продаж, мабуть, розпочнеться у другій половині поточного року. Скільки вона коштуватиме – ще не відомо.

В Україні зараз ліфтбек Skoda Octavia коштує від 908 758 гривень, а універсал – від 942 719 гривень. Це базова комплектація Active.

Нагадаємо, раніше ми докладно розповіли про Skoda Superb четвертого покоління, яку офіційно представили в листопаді 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ