Today.ua

Чи потрібно міняти мастило в АКПП - думка експертів

Автовиробники стверджують, що у сучасних автоматичних коробках передач міняти мастило не потрібно, що воно розраховане на весь термін служби агрегату. Проте, експерти журналу "За кермом" стверджують, що міняти рідину в "автоматі" обов'язково потрібно...

Слід зазначити, що сучасні автоматичні коробки передач відрізняються на краще від своїх предків. Але при цьому вони більш вибагливі та чутливі до якості мастила.

Ще років 10 тому автовиробники говорили, що мастило в автоматичних коробках передач потрібно обов'язково міняти через певний пробіг, а зараз про це водіям можна не дбати. Якщо, звісно, ​​автомобіль не експлуатується у важких умовах. У цьому випадку, наприклад, компанія Toyota попереджає, що рідину в "автоматі" потрібно міняти кожні 60 000 км.

Деякі фірми, які виробляють автоматичні коробки передач, рекомендують міняти маститло з більш короткими інтервалами.

Але навіть в умовах звичайної експлуатації трансмісійне мастило швидко деградує (збільшується вміст заліза, що свідчить про зношування деталей, знижуються миючі здібності). В результаті скорочується ресурс коробки. Тому експерти рекомендують міняти мастило в автоматичній коробці передач навіть якщо автомобіль експлуатується у звичайних умовах, тим більше якщо він їздить вулицями великого міста (проблему дорожніх пробок ніхто не скасовував).

Нагадаємо, раніше ми розповіли, що не можна робити з автомобілем із автоматичною коробкою передач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ