Today.ua

Чи потрібна обкатка новим автомобілям – відповідь виробників

Багато водіїв упевнені, що новим автомобілям не потрібна обкатка і не потрібне "нульове" ТО, пов'язане з заміною мастила після обкатки. Експерти журналу "За кермом" звернулися до деяких автовиробників, які прямо відповіли на запитання про те, чи потрібна обкатка їх машинам.

Компанія Hyundai пояснила, що обкатка потрібна приблизно 1000 км. Рекомендується підтримувати частоту обертання двигуна в межах від 2000 до 4000 об/хв для бензинового двигуна або не вище 3000 об/хв для дизеля; не рухатися довго з незмінною швидкістю (високою чи низькою); уникати різких гальмувань; перші 2000 км не буксирувати причепи.

При експлуатації автомобілів Hyundai у звичайних умовах заміна мастила після обкатки не обов'язкова.

Для нових автомобілів Volkswagen обкатка також потрібна. Перші 1000 км не можна перевищувати обороти двигуна понад дві третини від максимуму і надавлювати повністю педаль акселератора. Також не рекомендується при обкатці буксирувати причіп. Заміну мастила після обкатки можна не робити.

Потрібно також обов'язково обкатувати нові автомобілі Nissan (перші 10 тисяч км рекомендують використовувати щадний режим роботи) та Audi (перші 1500 км).

Для Audi у перші 1000 км частота обертання двигуна не повинна перевищувати дві третини від максимально допустимого значення та не потрібно повністю видавлювати педаль акселератора.

А ось для автомобілів Mitsubishi обкатка не потрібна. Однак, рекомендується спочатку не піддавати двигун високим навантаженням. Міняти мастило не потрібно.

Для автомобілів Мazda теж не потрібна спеціальна обкатка. Однак, при перших 1000 км рекомендують не допускати роботи двигуна на високих оборотах, не рухатися довго з постійною швидкістю, не рухатися довго з натиснутою педаллю акселератора або при високих оборотах двигуна, а також різко не гальмувати, не буксирувати причіп і не розганятися з місця з повністю натиснутою педаллю акселератора.

Нагадаємо, раніше американський журнал Consumer Reports назвав 10 автомобілів, якими водії задоволені найбільше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ