Today.ua

Новий Volkswagen ID.4 отримав більше обладнання та потужніші мотори

Компанія Volkswagen почала продавати у Європі оновлений Volkswagen ID.4. Цей електричний кросовер отримав більше обладнання та більш потужні електромотори.

Volkswagen ID.4 випускають із 2020 року. Це перший електричний кросовер у модельній лінійці Volkswagen. У 2021 році він став переможцем конкурсу "Світовий автомобіль року".

З моменту появи Volkswagen ID.4 пройшло небагато часу, але оновлення його вже назріло. Чому? Тому що зараз ID.4 вже конкурує з Renault Scénic E-Tech і Peugeot e-3008, а незабаром у Європі з'являться й інші нові електричні кросовери.

Зовні Volkswagen ID.4 практично не змінився. Головні зміни відбулися в обладнанні та в електричній силовій установці. У стандартній комплектації інформаційно-розважальна система має тепер екран на 12,9 дюймів. Потужність версії Pure збільшилася з 148 до 170 к.с., потужність версії Pro збільшилася зі 174 до 286 к.с., а потужність версії GTX збільшилася з 299 до 340 к.с.

У стандартній комплектації кросовера Volkswagen ID.4 тепер є світлодіодні передні та задні ліхтарі, автоматичний кондиціонер, 5,3-дюймова цифрова панель приладів, 12,9-дюймовий центральний сенсорний екран, ID.Light, 2 порти USB-C, передні та задні датчики паркування, адаптивний круїз-контроль, система утримання смуги руху, 18-дюймові сталеві колісні диски та інше.

У комплектацію Life Max додатково входить двозонний автоматичний кондиціонер, навігаційна система, підігрів передніх сидінь, 2 порти USB-C, камера заднього виду, 19-дюймові легкосплавні колісні диски та інше. У комплектацію GTX додатково входить кермо з підігрівом, чорні зовнішні елементи, 10-дюймові колісні легкосплавні диски та інше.

У стандартній комплектації оновлений Volkswagen ID.4 з мотором Pure потужністю 170 к.с. коштує від 43 990 євро. Топова версія GTX (вона оснащується двома електромоторами) коштує 63 000 євро.

Слід зазначити, що в Україні офіційно електричний кросовер Volkswagen ID.4 не продається. Його в нашу країну ввозять за "сірими" схемами з Китаю. Тим не менш, ID.4 щомісяця входить до найпопулярніших в Україні нових автомобілів. У 2023 році він кілька місяців поспіль був лідером із продажу серед нових автомобілів у нашій країні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з 2024 року компанія Volkswagen почала швидше розробляти нові моделі автомобілів, щоби знизити витрати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ