Today.ua

Новий техрегламент для нових автомобілів відстрочили до 2025 року

В Україні новий технічний регламент щодо транспортних засобів почне діяти не з 1 січня 2022 року, як передбачалося раніше, а з 1 січня 2025 року. Набули чинності відповідні зміни до наказу № 521 Мінінфраструктури.

Згідно з новим технічним регламентом, в Україну не можна буде ввозити автомобілі без датчиків закриття ременів безпеки задніх пасажирів, датчиків світла та деяких інших систем.

Голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів Олег Назаренко вважає, що через це в нашій країні могли подорожчати нові автомобілі, зроблені у США, Японії та Південній Кореї. Чому? Тому що імпортерам довелося б оснащувати машини відповідними датчиками та системами. Це могло вплинути на їхню вартість.

Тим часом, деякі експерти прогнозують, що на початку 2022 року в Україні збільшиться вартість вживаних автомобілів на 25-30%. Вони зазначають, що в Європі вже приблизно на 25-30% збільшились ціни на б/в машини. Причина - зростання попиту на авто, оскільки автовиробники через глобальний дефіцит мікрочіпів скоротили виробництво.

Зростання цін не призвело до зниження продажів. Навпаки, продажі нових та б/в автомобілів збільшуються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за перші дев'ять місяців 2021 року в Україні продали близько 76 100 нових автомобілів. Це на 26% більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Найчастіше українці купували машини брендів Toyota, Renault та Kia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ