Today.ua

Новий BMW 7-Series отримає автопілот третього рівня

Седан BMW 7-Series нового, шостого покоління буде оснащуватися системою автономного водіння третього рівня автономності. Про це журналістам розповів директор із розвитку компанії BMW Франк Вебер.

За його словами, з автопілотом третього рівня автомобіль може розганятись та гальмувати, а також пересуватися самостійно при виконанні низки умов.

Продаж 7-Series нового покоління почнеться у 2022 році. Цей автомобіль першим отримає систему автономного керування 3-го рівня. Швидше за все, її покупцям пропонуватимуть як опцію. Надалі цю систему отримають інші моделі баварського автогіганта. І теж, мабуть, як опцію, а не стандартне обладнання.

Потрібно зазначити, що раніше систему автономного водіння розробила компанія Audi. Однак вона не змогла її впровадити через проблеми із законодавством.

До речі, не змогла впровадити систему автономного керування 3-го рівня і компанія Volvo. Цей автовиробник зараз розробляє більш сучасну систему.

У BMW система автономного керування менш строга, тому вона відповідає вимогам законодавства. Але ця система теж дозволяє прибрати руки з керма.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що BMW розробляє новий гібридний мінівен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ