Today.ua

Nissan показав новий доступний електричний кросовер

Компанія Nissan показала концепт Chill-Out, на базі якого створять новий масовий електричний кросовер. Він отримає передові технології, великий запас ходу та доступну ціну.

Цей кросовер планують побудувати на платформі CMF-EV. На цій же платформі вже створено паркетник Nissan Ariya. Однак, Chill-Out буде меншим за розмірами і він буде коштувати менше, ніж Ariya.

Новинка отримає велику кількість сучасних технологій, шість подушок безпеки, а також автопілот із високим рівнем автономного водіння. Але найголовніше, у неї буде нова електрична силова установка e-4orce, яка забезпечить великий запас ходу та хороші динамічні характеристики.

Судячи з концепту, серійний Chill-Out матиме просторий салон, в якому водій і пасажири почуватимуться дуже комфортно.

Коли цей кросовер з'явиться у продажу – ще не відомо. Мабуть, це відбудеться найближчими кількома роками. Японський автогігант планує щорічно випускати щонайменше 100 тисяч таких електричних паркетників.

Тим часом Nissan до 2030 року має намір випустити 15 нових електромобілів. Протягом наступних п'яти років ця компанія інвестує 2 трильйони ієн у розробку та випуск електромобілів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Європі почалося виробництво Nissan Qashqai нового покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ