Today.ua

Названо способи відігріти бачок омивача

Деякі автомобілісти стикаються взимку з ситуацією, коли замерзає рідина в бачку омивача. Це може статися через розведену "незамерзайку" або через те, що чиста вода, що залишилася ще з теплих часів, перетворилася на лід. Сьогодні ми розповімо, як можна відігріти бачок омивача.

Найпростіший і очевидний спосіб - поставити автомобіль в теплому приміщенні. Наприклад, в теплому підземному паркінгу супермаркету або в опалювальному гаражі. Але це займе досить багато часу.

Набагато швидше можна відігріти бачок омивача у будинку під гарячою водою. Правда, у багатьох моделях сучасних автомобілів доведеться повозитися, щоб його зняти. Справа в тому, що бачок часто знаходиться в порожнині біля стику переднього бампера з крилом. Тому його швидко не знімеш.

Деякі водії в таких випадках їдять на автомийки, співробітники яких направляють в горловину струмінь води. Навіть негаряча вода швидко розмиє лід. Але потрібно закрити генератор, електричні прилади і сусідні роз'єми, щоб не потрапила на них вода.

У тому випадку, якщо в бачку замерзла невелика кількість рідини, можна залити концентровану незамерзаючу рідину, попередньо її підігрів.

Іноді водії відігрівають бачок омивача за допомогою звичайного фена, який використовують жінки. Струмінь теплого повітря направляють в горловину. Недолік - тривалий процес.

Досвідчені водії користуються ще одним способом. Вони за допомогою шланга з грушею заливають в бачок трохи підігрітої незамерзайки, чекають дві хвилини, а потім відкачують разом з водою. Так повторюють кілька разів.

Раніше стало відомо, що німецький автомобільний клуб ADAC порадив водіям і пасажирам обов'язково знімати в автомобілі верхній зимовий одяг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ