Today.ua

Названо найбільш популярні автомобілі, зроблені в Україні

За даними Інституту досліджень авторинку, у листопаді 2021 року українці купили 8 932 нові автомобіля. Найпопулярнішим автомобілем, зробленим в Україні, став кросовер Skoda Kodiaq.

В Україні зараз лише два підприємства випускають автомобілі – ЗАЗ та Єврокар. Вони випускають машини із машинокомплектів, що постачаються з-за кордону.

У листопаді 2021 року найпопулярнішим автомобілем, зробленим в Україні, став Skoda Kodiaq. Було продано 69 кросоверів Kodiaq.

На другому місці виявилася Lada Vesta (60), а на третьому – позашляховик Lada Niva (42). Нагадаємо, що ЗАЗ з 2020 року випускає практично все сімейство Lada (крім класичної Niva) із російських машинокомплектів.

Четверте місце посів позашляховий хетчбек Kia Rio X-Line (40). Цю модель також випускає Запорізький автомобілебудівний завод (з російських машинокомплектів). На п'ятому місці Skoda Fabia (35).

До десятки найпопулярніших автомобілів, зроблених в Україні, у листопаді 2021 року також потрапили Skoda Karoq (33), Renault Arkana (28), Lada Granta (26), Renault Duster (поліцейський автомобіль – 18) та Kia Rio (17).

Тим часом ЗАЗ планує найближчими роками збільшити випуск легкових автомобілів. Зокрема, у Запоріжжі планують щороку випускати по 10 тисяч машин.

Раніше стало відомо, що в Україні різко збільшився продаж нових автомобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ